Regulament

1. Numele caracterelor

Numele caracterelor nu trebuie sa fie ofensatoare, neadecvate, rasiste, extremiste sau vulgare. NU mai folositi caractere cu nume care contin "GM", "GA", "SGA", caractere care au numele derivat din numele game masterilor acestui joc ca de exemplu "Claviuss", "Axell", "Toros", "Toross", "AvaST", "DuceSSS", etc. Acest lucru este interzis cu desavarsire indiferent de motivul avut la crearea acestui caracter. Jucatorilor ce vor folosi astfel de nume sau vor pretinde ca fac parte din Echipa Metin2Tim le vor fi banate conturile fara a fi atentionati.
La numele caracterelor se vor folosi DOAR caractere latine fara diacritice. Utilizarea altor caractere (Ex. litere chinezesti, cu apostrof) duce la banarea permanenta a contului.Incepand din 18.09.2011 caracterele cu nume de genul IIIIIIIIIIIII sau lllllllllllll vor primi ban permanent pe Ip datorita faptului ca acestea sunt create pentru a fura conturi sau sa injure jucatorii si/sau staff-ul.
Este interzisa crearea de caractere cu numele asemanator al unui alt jucator in scopul de a insela alte persoane.
2. Denumirile generale

Magazinele, breslele, grupurile, Item-urile sau orice alt lucru caruia ii poti da o denumire vor trebui sa fie conforme cu punctul "1. Numele caracterelor".

3. Comportamentul general (in joc si pe forum)

Limba oficiala folosita pe serverul jocului Metin2Tim este limba romana. Exceptie facand strainii ce au voie sa foloseasca numai limba engleza, aceasta fiind singura limba straina acceptata.

Te rugam sa tii cont ca trebuie sa pastrezi un comportament decent si civilizat. Daca esti insultat, amenintat sau primesti mesaje nedorite de la un alt jucator, te rugam sa postezi pe site un print screen.

Apelarea fara motiv a unui Game Master, in cazul in care se repeta succesiv, poate fi sanctionata cu block chat intre 2 si 12 ore. NU MAI DATI GM-ULUI ZECI DE MESAJE DE GENUL: "unde gasesc muntele sohan" / "unde pica X" / "imi dai si mie XX (otel, militar, lvl, rank, etc)". GM este pus sa faca ordine si sa ajute jucatorii cu probleme reale si nu cu trivialitati si lucruri pe care ar trebui sa le stiti sau le aveti postate la sectiunea GHIDURI.

In discutiile cu GM pastrati un minim de decenta si respect. Nu incepeti discutiile cu: "we" / "wa" / "bah" / "mah". Incepeti o discutie cu un simplu "sal" / "buna" / "buna ziua". De asemenea puneti intrebarile DIRECT, fara sa asteptati raspunsul la salut, sau sa intrebati daca puteti pune o intrebare.

SE PENALIZEAZA in felul urmator (unde nu se specifica explicit alta modalitate sau timp de penalizare):
- fiecare user ce incalca regulamentul conform regulilor in vigoare primeste (daca nu este specificat altfel, in alta sectiune a regulamentului) ban temporar 3 zile

Se pot sanctiona, dupa caz:
- Folosirea de cuvinte OBSCENE sau folosirea unui limbaj VULGAR se sanctioneaza cu block chat de la 3 la 12 h pana la ban 3 zile sau mai mult.
- folosirea de cuvinte si expresii din care anumite litere sunt inlocuite cu alte semne(Ex."*", "!", "@", etc.) din care totusi se intelege sensul initial va fi sanctionata cu block chat de la 2 la 12 ore si pana la ban temporar sau permanent. Ex. "Sa ma s**i de p**a" !
- Expresiile rasiale sau xenofobe, nu sunt permise si sunt considerate abuziri grave si tin in mare masura de educatie, se sanctioneaza cu ban 5 zile si pot conduce inclusiv la ban permanent.
- Se sanctioneaza razboaiele pentru puncte (blaturile) = razboaie aranjate, la care una dintre bresle participa cu un/doua caracter/e neechipate corespunzator, care nu riposteaza (nu ataca adversarul la randul lor), singurul scop fiind aducerea de puncte breslei adverse.
Orice GM sesizat in legatura cu un astfel de razboi si solicitat pentru a asista la un astfel de razboi are dreptul de a sanctiona liderul breslei. *Reclamatiile referitoare la blaturi trebuie sa contina o proba video.

4. Folosirea bug-urilor si a programelor interzise

Daca descoperi un bug, raporteaza-l Game Master-ului. Este interzis sa il folosesti in avantajul tau iar incalcarea acestei reguli aduce banarea contului din joc.
Sanctionarea bug-urilor precum cele de la ninja arc,sura arme, globuri, breasla etc. este realizata astfel:

* Prima sanctiune ban 3 zile

* A doua sanctiune ban 5 zile

* A treia sanctiune ban 7 zile, durata acestora crescand ajungand chiar la ban permanent.

Reclamatiile pentru folosirea bug-ului necesita proba video in care sa reiasa faptul ca bug-ul a fost folosit in obtinerea de beneficii.

In cazul folosirii de programe interzise (oteb, lalaker, send attack, fishbot etc.)

* Prima sanctiune este de 10 de zile

* A doua sanctiune este de 20 de zile

* A treia sanctiune este de 40 de zile

Dupa cele 3 sanctiuni, banarea este permanenta.

Folosirea autoclicker-ului este sanctionata doar in cazuri speciale, atunci cand incurca buna desfasurarea jocului (blocarea mapei din cauza lag-ului provocat) Reclamatiile pentru folosirea programelor interzise necesita proba video in care sa reiasa folosirea programului interzis.


5. Inselatoria

Sunt interzise toate programele de conectare la serverele Metin2Tim in afara de cele ce apartin de metin2privat.ro sau metin2tim.ro si sunt descarcabile prin optiunile puse la dispozitie de catre noi. Modificarea programelor de conectare este interzisa si se pedepseste cu ban permanent pe toate serverele Metin2Tim si Metin2Privat. Decriptarea si hacking-ul clientului de conectare sau a oricarei informatii ce apartine serverului sunt strict interzise.

6. Conturile

Este de datoria dvs. sa va asigurati ca datele contului sunt in siguranta. Impartasind aceste date cu altcineva inseamna sa pierzi credibilitatea reclamatiilor aduse in cazul pierderii contului sau a item-urilor aflate in cont. Echipa Metin2Tim nu-ti va cere NICIODATA datele de logare (login, parola).

*** Precautii ***
- NU dati NIMANUI userul si parola de la cont. Nici macar GM-ilor sau Adminilor!
- NU stocati parolele in fisiere tip *.doc, *.txt pe calculator. In eventualitatea infestarii cu un keylogger acestea vor fi pierdute.
- NU acceptati de la alte persoane pe care nu le cunoasteti in persoana poze, cheats, codes, etc. Exista riscul ca ele sa contina virusi, keylogers, troiani, worms, etc.
- Faceti printscreen si postati poza pe forum cu cei care incearca sa va dea cheaturi, coduri si altele. 95% din cazuri sunt simple programe care nu fac altceva decat sa le trimita celor care va dau programul, parola si userul contul dvs.
- NU ESTE VINA GM SAU a ADMINILOR(SGA, GA) ca v-a fost "SPART" CONTUL si nici nu putem impiedica acest lucru deoarece in 90% din cazuri dumneavoastra dati parola la terte persoane.
Ne rezervam dreptul sa intervenim acolo unde situatia o cere si sa recuperam, daca este posibil, partial sau integral, prejudicial jucatorului inselat.
7. Echipa Jocului
Membrii Staff-ului nu iti vor da iteme, yang, rank, level sau orice altceva.

ADM este prescurtarea de la Administrator. Pe Metin2Tim acesta are cel mai mare control asupra serverelor, softului si bazelor de date.

OwN este prescurtarea de la Owner = proprietarul serverului.

SGA este prescurtarea de la Super Game Administrator.

GA este prescurtarea de la Game Administrator. El administreaza jocul si coordoneaza game masterii in orice problema ivita.

HGM este prescurtarea de la Head Game Master.

GM este prescurtarea de la Game Master. GM sunt aici sa te ajute si sa aiba grija ca jocul si chat-ul sa se desfasoare in limitele regulamentelor. Va trebui sa te supui indrumarilor date de GM. Contul tau din joc poate fi banat daca nu te supui acestor indrumari. GM te pot bana definitiv si pot lua orice hotarare este nevoie pentru a mentine o buna desfasurare a jocului.

7.1 Moderatorii

MOD este prescurtarea de la moderator si este jucatorul ales pentru a ajuta alti jucatori incepatori pe server sa descopere mai usor particularitatile serverelor Metin2Tim.

MOD fac aceasta activitate benevol pe caracterele lor de joc si au urmatoarele atributii:
- ajuta jucatorii noi de pe server pentru o acomodare mai usoara cu serverele;
- raspund la mesajele personale care tin strict de joc si pot ignora/raporta mesajele deranjante sau ofensatoare;
- MOD sunt obligati de a pastra un limbaj civilizat in orice situatie indiferent daca interlocutorul nu manifesta un minim grad de civilizatie si bun simt, acesti jucatori vor putea fi postati pe forum si sanctionati ca atare;
- in cazul in care MOD nu manifesta un limbaj corespunzator sau folosesc expresii triviale sau ofensatoare si acestia vor putea fi trasi la raspundere si ca o sanctiune completara gradul de moderator poate fi inlaturat la decizia staff-ului;
- MOD nu sunt obligati sa raspunda in permanenta la mesaje acestia avand posibilitatea de a-si bloca soapta atunci cand joaca si nu se ocupa de moderarea si ajutorul altor jucatori raportarea unor astfel de situatii este inutila;

Acestia desfasoara o activitate foarte utila pentru noii jucatori si astfel prin prezentul regulament este interzis:
- MOD va fi contactat pentru a va ajuta DOAR in momentul in care nu gasiti solutia pe site. Daca solutia este discutata pe site si se poate gasi cu usurinta moderatorul va poate face trimitere la site si forum pentru o mai mare eficienta;
- contactarea MOD prin mesaje personale sau chat cu mesaje triviale menite pentru a deranja sau a face moderatorul sa reactioneze in asa fel incat acesta sa poata fi raportat pe site pentru injurii;
- jucatorii care deja cunosc jocul sunt rugati sa nu deranjeze moderatorii cu trivialitati pentru ca acestia nu au nevoie de ajutor in mod special;
- sunt interzise de asemenea mesajele jignitoare sau ofensatoare adresate moderatorilor vor fi tratate conform celorlalte puncte din prezentul regulament;
- sunt interzise de asemenea mesajele menite sa "testeze" cunostintele moderatorilor in materie de Metin2. Acestia nu sunt obligati sa cunoasca metin2 la perfectie ci doar anumite particularitati ale serverelor noastre, sa fie la curent cu noutatile si modificarile regulamentului si ale modului de joc(implementari noi ca si mobi, harti, iteme, etc) de asemenea este interzis a fi verificati daca acestia cunosc TOATE aceste modificari;
- crearea de noi caractere menite a jigni sau ofensa moderatorii poate aduce la ban permanent pe IP.
8. STRICT INTERZISE !!!

- Inselarea jucatorilor prin comert sau alte modalitati
- injuriile de orice fel la adresa staff-ului Metin2Tim;
- impersonarea oricarui membru al staff-ului Metin2Tim(vezi capitolul 1);
- amenintarile la viata reala a jucatorilor sau oricarui membru al staff-ului Metin2Tim se sanctioneaza cu ban permanent
- postarea de imagini, clipuri care au caracter jignitor si/sau denigrator, care fac referire sau aduc atingere vietii personale a jucatorilor sau oricarui membru al staff-ului Metin2Tim se sanctioneaza cu ban Ip pe site si/sau joc !
- Crearea de caractere cu nume ce imita numele GM-ilor se va sanctiona cu ban permanent
- Reclamele de orice fel la alte jocuri sau site-uri care nu au legatura cu Metin2Tim se sanctioneaza cu ban.

Toate cele postate la punctul 8 sunt sanctionate prin ban permanent si/sau ban IP daca nu se specifica altfel !!!

*** NOTA ***

- Site-ul oficial al serverului este metin2tim.ro. Nici nu alt site nu apartine Metin2tim. Nu ne asumam raspunderea pentru alte site-uri care ne folosesc numele in mod ilicit. Va rog sa va feriti de astfel de site-uri pt ca sunt folosite doar pentru spargerea conturilor dumneavoastra.

Acestui regulament i se pot aduce modificari ulterioare atunci cand situatia o cere, cu sau fara anuntarea in prealabil pe joc sau prin stiri pe site.

CITITI PERIODIC REGULAMENTUL PENTRU A FI INFORMATI CU PRIVIRE LA ORICE MODIFICARI !!!PRIN INREGISTRAREA UNUI CONT PE SERVER VA EXPRIMATI ACORDUL IN CEEA CE PRIVESTE RESPECTAREA PREZENTULUI REGULAMENT !!!